Trött

Jag är trött. Så jävla trött. Ska sova snart, måste bara hinna med lite svenska till och sen lite filosofi. Sen insåg jag just att det inte är många dagar kvar till fysikprovet, det är väl till att börja med det imorron antar jag. Fan. Jag vill vila. Tur att det är lov snart!
Idag har vi iaf löst allt inför att Åsa kommer hit och håller föreläsning nästa vecka. Skönt att projektet går framåt iaf =)
God natt! <3 / Vendela

Måndag

Hm, lite jobbig dag idag. Safir har fortfarande inte fått på sig bakskon som han tappade i fredags, så jag kan inte rida =(  Men Kicki har nog tid att komma hit imorron eller onsdag iaf =) Sen var det någon idiot på skolan som kastade en rökgranat i hisshacktet, så brandlarmet gick. På riktigt. Utrymde hela skolan, det kom en massa brandbilar, polis och ambulans. Men ingen blev skadad iaf, och det var ju tur det. Jag fattar verkligen inte hur man kan göra något så otroligt korkat. Men det finns ju så otroligt mycket korkade människor i världen att man blir alldeles deprimerad ibland. Jag förstår inte hur man medvetet kan såra en person så otroligt mycket. Hur kan man leva när man vet att man kansek har förstört någons liv? Jag förstår inte. Just nu vill jag bara bort härifrån, jag vill inte stanna en sekund till. Jag hatar leksand. Men samtidigt finns det vissa personer som håller mig kvar, som håller mig vid liv. Tack för att ni finns! <3


Pussar / Vendela


Grattis!

I am so me gick vidare till regionsfinalen i Gävle 24/4 :D Grattis guys! :D Får se om vi lyckas ta oss dit och lyssna på dom då ;)
Vart i sälen och jobbat idag. Men Lisa. Rätt kul ;D Sen vart hemma och börjat kollat på Lie To Me, ganska skön serie ;) Sett fem avsnitt nu =) Sen har jag träffat Edvin en stund idag, det var trevligt. Har inte ens sett killen på nästan 2 år x) Borde sova snart, men är inte trött x) Men ska nog göra det snart ändå ;p Ska ju till skolan imorron och så... ;p

Pussisar/ Vendela

I Am So Me

Kom just hem från Falun där jag varit på Rockkarusellens distriktsfinal, eller nått ,med Jörgen, Jonas och Anton. Alltid lika kul att vara ute med tre galna tonårskillar ;D Haha, såg Fredrik och hans band I Am So Me, och dom var ju grymt bra live, som vanigt. Såg även en del andra band, ett som jag faktiskt gillade; less than four. Sen en cool tjej som var helt okej, Lina Hansson tror jag att hon hette. Men vi röstade på Fredriks band såklart! Hoppas dom går vidare =) Sen svängde vi in på donken i brlge på vägen hem till leksand, käkade kycklingburgare ;) 
Min syster är hemma över helgen också, men henne har jag inte hunnit träffa än =/ Men iaf, lycka till till henne och alla andra som ska göra högskoleprovet imorron! =)

pusspuss / Vendela

Nationella Svenska Tal

Vi höll våra nationella svenska tal idag. Mitt gick bra, iallafall enligt min egen åsikt. Jag pratade om apartheidsystemet som tidigare fanns i sydafrika och hur viktigt det är att att vi idag tänker på vad vi säger och gör. Hur viktigt det är att vi respekterar och accepterar alla, no matter hur de ser ut, vilken hudfärg de har, vilken religion eller sexuell läggning de har eller vilket kön de har. Det kändes bra iaf, och jag tror att Mats var nöjd. Han log till och med mot mig när jag var frädig. Det är ju halvt otroligt ;) Nu ska jag snart gå och sova. Satt och skrev på talet igår till typ 12, sen kunde jag inte somna förrän klockan var nästan halv 2. Så jag är lite trött idag ;p

Pussisar på er allihopa! / Vendela

Förvirrade Vendela

Ibland är det jobbigt hur livet förändras. Ibland till det bättre ibland till det sämre. Just nu är jag inne i en fas av mitt liv när det händer mycket, vilket förmodligen alla är innan studenten.. Jag förlorar vänner, men samtidigt har jag vunnit en del nya. Och vad är det som säger att förändring är dåligt? Jag vet vad jag vill göra med mitt liv, och nu är jag säker. Jag ska bli kirurg. Bara så ni vet. Så nu är det verkligen så att jag måste plugga på ordentligt fram till studenten, så jag kommer in. Jag vill plugga i Uppsala egentligen, men jag vet inte om jag kommer in. Annars ska jag även söka KI, Lund och Linköping. Kanske nått mer. Sthlm vore ju roligt, kunde bo hos mormor och umgås en hel del med Lovisa, som också är i Sthlm nästa år. Men vi får se hur det blir. Och som om inte allt det här är tillräckligt förvirrande ska man gå och få känslor för en kille också. Dessutom en kille som man är bra vän med och som man går i samma klass som. Så ni förstår nog att läget är lite förvirrat just nu. Men jag ska reda ut allt och se till att jag klarar det. Mina vänner är ett stort stöd för mig just nu, tack för att ni finns! <3

Pussisar / Vendela

DBA


Plugg Och Jobb

Nu är jag trött. Har vart vaken sen halv sju, hann plugga religion nån timme innan dom kom och hämtade mig. Vi åkte till sälen och jobbet, jag tick jobba tillsammans med Lisa idag. Det var trevligt. Sen när jag kom hem strax efter 6 åt jag middag och sen har jag pluggat mer religion. Och en del filosofi idag också. Ska fundera lite mer på svenskatalet nu, sen ska jag sova ;) Pratade med Lovisa i telefon idag, alltid lika trevligt. Hon är en mycket intelligent ung kvinna hon =)

Pusspuss/ Vendela

Viktigt!!!



Titta på videon, för det här är faktiskt viktigt. Inte som de låtar och andra oviktiga saker jag brukar ladda upp. Det här spelar faktiskt roll. Och om vi vill ha en värld kvar att leva i måste vi faktiskt börja bry oss och försöka rädda den. Och det gäller inte bara earth hour, även om det är en jättebra idée. Det gäller alltid.

Lördag

Det är ju himla duktigt av mig att gå och bli lite småkär i en kille som jag vet är lite småkär i en annan tjej. Eller ja, inte det minsta duktigt. Det suger. Men det är väl så livet är ibland.
Men vad är det egentligen som styr ens känslor? Har vi en fri vilja, eller har hela våra liv redan blivit bstämda innan vi föds? Föds vi med allting redan inom oss, och det enda som egentligen händer i våra liv är att vi utvecklar de inneboende möjligheter vi fick med oss när vi föddes? Vem är egentligen jag? Finns det ens ett "jag"? Eller är det bara en massa sammansatta intryck som spelar upp sig i rad som göra att vi föreställer oss att det finns ett "jag"? Nej, jag är inte det minsta förvirrad just nu. Men det är intressant att läsa Sofies Värld måste jag säga. Det får en att fundera en hel del över livet.
Och, nej. Jag var inte lite full igår och jag är inte lite bakis idag. Men jag får skylla mig själv ;) Nu ska jag iaf ut till stallet och min underbara älskade ponny =)
Pusspuss/ Vendela

Msn

Vad inte kul det känns att mitt msn har damp nu då... =( Jag blir ju lite deprimerad och får lite abstinens av att inte kunna vara inne där och prata med mina vänner ;) Men jag överlever nog =)
I övrigt är det helt fantastiskt mycket att göra just nu. Möten och läxor och prov, och hästen och jobbet... Och så ska man söka sommarjobb, söka till universitet och leta bostad. Herregud, inte konstigt att man inte hinner med allt. Dessutom är jag ganska sjuk nu, och min hosta låter bara värre och värre. Och inte har jag tid att vila heller. Borde plugga lite religion nu, och sova sen.. Det är ju trots allt utgång imorron, så jag lär sova ordentligt ikväll/inatt ;) Imorron blir det Rättvik med bästa tjejerna! <3

Pussis / Vendela

Fortfarande Sjuk =/

Nu är jag inte lite trött heller. Mår inte så bra. Hatar att vara sjuk! Men hoppas att jag blir bättre snart. Borde nog ta det lite lugnare och vila mer, men det är jag ju inte så bra på... ;p Har inte tid med det x) Ska hålla i min egen lektion på idrotten vecka 15 =) Det blir kul ;) Sen har ajg nog bestämt mig för att flytta till Uppsala i höst och plugga till läkare. Ska bara söka och ställa mig i bostadskö och sånt ;) haha ;p Det blir nog bra =) Nationella svenskatalen är tydligen om en vecka också... Det kan ju bli intressant. Borde börja förbereda mig ;)

pusspuss / Vendela

BWO <3


Det var ju utan tvekan bästa låten i årets melodifestival. Synd att ingen annan fattar det x)

Party With My Pain

Ja, det känns verkligen så just nu. Smärtan är konstant och jag kan inte fly från den. Det spelar ingen roll vad jag gör. Den är alltid där. Alltid. Jag försöker leva mitt liv någorlunda normalt trots det, men det är inte alltid så lätt. Ibland nockar den mig totalt och jag orkar inte göra något alls. Men för det mesta låssas jag bara att den inte finns där. Går till skolan, jobbar och träffar mina vänner ändå. Tränar och festar. Försöker ha kul.
Det är mer än 4 år nu, och jag vet inte hur mycket mer jag orkar.

<3 / Vendela

Uppsala

Sittningen igår på Pharmen var ju en intressant upplevelse ;) Det var mat och Rödvin och sång i en mysig blandning ;) Sen blev det utgång för mig, Annso, Anita och Emmelie, riktigt trevliga var dom töserne från Oskarshamn =) Kom inte in på BJ då det tydligen var 20-årsgräns, så vi drog till people istället =) Det var helt okej ;D Lyckades dock skaffa mig ett skavsår på höger häl, stort som en femma och ända in till köttet. Svider så ut i bara helvete. Men det blir nog bättre snart =) Sen hem till Lindas lägenhet, tvätta såret, sova och upp igen imorse. Lyssna på föreläsningar av färdigutbildade apotekare som numera var ute i arbteslivet, och det var riktigt intressant. Funderar nästan på att bli apotekare nu =) Men vet inte.

Jag ska iaf börja plugga direkt i höst, och jag ska flytta till Uppsala. Känner mig mer hemma där än jag gör i Leksand. Det kändes inte som att åka hem idag. Det kändes som att åka bort från stället jag egentligen hör hemma på. Jättekonstigt! Men jag ska flytta dit iaf! ;D Sen hann vi med lite shopping också, och en snabb träff med storasyster. Jaa, på det hela taget en underbar helg det här med! =) Imorron blir det jobb och historiaplugg. Prov på måndag....

Pusspuss / Vendela

Förbereder Mig För Sittning ;)

Sitter nu i Uppsala vid min fadder Lindas dator. Nyduschad, väntar på att håret ska torka så att jag kan platta och fixa det. Ska på sittning ikväll och sen blir det nog ut på BJ. Ska bli kul ;D Bor tillsammans med Ann-sofie och två tjejer från Oskarshamn här hos Linda, vi hade tacokväll igår och åt massor. Även lite underbart god mintkladdkaka slank ner ^^, Gårdagen var ganska omvälvande, jag är fortfarande chockad från den döda och uppstyckade hästen på obduktionen vid SLU. Men jag spydde inte iaf. Och det är inte något jag ska jobba med i framtidden. Apotekare verkar ganska kul, men jag tror inte att jag orkar med så mycket Kemi... =/ Får leta vidare efter det ag vill göra med mitt liv. Det kan fortfarande bli veterinär, så länge jag slipper obduktionerna. Jag ska pluga i Uppsala iaf, det vet jag! Jag älskar den här staden! ;D

Pusspuss/ Vendela

3 Månader Kvar

Just det. Idag är det tre månader kvar. 3 månader till det vi har längtat efter i flera års tid nu. Och det är nu det börjar kännas läskigt. Ni förstår säkert var jag pratar om allihopa. Studenten. Om 3 månader börjar livet. Right?
Man blir fri från skolan, är vuxen och får göra vad man vill. Och visst ska det bli skönt, för jag har jobbat och slitit så jävla mycket i skolan de senaste åren. Men samtidigt blir det läskigt. Läskigt att inte ha skolan att gå till varenda dag. Att inte ha en säker plats där man vet att man kommer att träffa sina vänner varje dag. Det kommer jag att sakna. Väldigt mycket. Och jag kommer sakna mina vänner. Jag vet att jag kommer att hålla kontakten med vissa av dom. Dom som jag känner bäst och älskar mest. Men jag vet att jag kommer glida ifrån vissa, vissa som jag bara träffar i skolan och aldrig hör av när det är helg eller lov. Jag kommer sakna dom. Dessutom vet jag att jag inte kommer att ha tid och ork att hålla kontakten med alla. Men jag ska hålla kontakten med vissa speciella! <3
Det finns ju vissa jag har varit nära tidigare, som jag redan har börjat att glida ifrån. Det känns lite sorgligt. Men samtidigt känns det inte som om jag någonsin har betytt vidare mycket för dom, så det är nog lika bra såhär.

Imorron drar vi till Uppsala, dagen kommer att spenderas med Anna på SLU. På kvällen åker alla hem, men jag och Annso stannar för att bo hos en fadder. Vi ska prova på studentlivet i några dagar och kolla på apotekarprogrammet. Så ni hör förmodligen av mig igen när jag kommer hem på lördag kväll. Vet inte om jag kommer att ha någon tillgång till internet eller tid att blogga ;p Vi får se ;) Ska upp vid 5 imorron, så ska gå och sova strax ;)

pusspuss / Vendela

South Again


Sjuk =/

Okej, nu mår jag pissjävla dåligt. Men ska vara hemma och vila hela dagen imorron så mår jag förhoppningsvis bättre sen =) Har feber, fryser så jag skakar, kan inte fokusera blicken ( så ni får ursäkta eventuella stavfel xD), huvudet sprängs snart och jag har allmänt ont överallt. Inte kul. Men jag har inte tid att vara sjuk nu, ska ju till uppsala på torsdag och stanna över helgen! Och det får itne bli inställt för att jag är sjuk, har ju sett fram emot det hur mycket som helst! Ska sova strax och krya på mig till imorron =) Hoppas jag...
Talet idag gick bra iaf, hoppas folk fattade vad det hela gick ut på =)
 Pussar/ Vendela


I Think I'm a Little Bit...

Har feber, mensvärk, huvudvärk och ont i lungorna. På topp med andra ord! ;D Och inte har jag tid att vila heller, har massvis med plugg att göra och sen är det ju Uppsala till helgen. Det kan jag ju inte missa! Men jag klarar mig nog =) Ska ju hålla tal i skolgatan imorgon, på lunchkonserten ;) Tur att jag har talskrivare, så jag behöver iaf bara framföra talet. Och det är ju det som är det roliga ;D

I think I'm a little bit, a little bit, a little bit inlove with you
But only if you're a little bit, a little bit, a little bit inlove with me


pussar <3 / Vendela

Ibland...

Visserligen älskar jag mitt för tillfället ganska galna partyliv. Jag har jättekul! ;D Men samtidigt känner jag ibland att jag skulle vilja ha någon mysig liten pojke att bara ligga i sängen och mysa med hela dagarna. Det är så mysigt att ha någon att sova med, och bara vara nära någon. Det var ett tag sen nu. Jag saknar det.
Men det blir fest i Uppsala nästa helg, så om nån är där så ses vi säkert! ;)

pusspuss/ Vendela

Stockholmshelg

Nu sitter jag här vid datorn, nyss hemkommen från stockholm där jag varit över fredag/ lördag med Emma. Mina fötter gör så ont att jag tror att jag svimmar snart. Gick i högklackat hela kvällen igår och hela dagen idag = smärta! Inte så kul..
Igår kväll var det utgång och trots att det bara blev jag och emma så var det verkligen hur kul som helst ;D Mer än så tänker jag inte säga. What happens in Sthlm stays in Sthlm ;)
Sen shopping hela dagen idag, har hittat en del fräscha vårnyheter till min garderob. Och det bästa är att jag knappt ens gjort av med några pengar alls, har blivit bjuden på det mesta ;D För en gångs skull har jag varit lite bortskämd ;)
Tack för den här helgen alla ni som varit en del av den, speciellt Emma ;D Det gör vi om ;)

<3<3<3 / Vendela

Skärpning!

Klockan är nästan halv 11 och imorron ska jag gå upp halv 6 för att hinna rida innan bussen går in till leksand vid kvart över 9. Jag och sötaste Emma åker till Sthlm imorron! ;D och jag har inte ens börjat packa än. För att inte tala om de 3 kapitlen jag hade tänkt läsa i Sofies värld den här kvällen... Det blir nog sent i säng ikväll igen. Och till att sova lite på tåget imorron... ;p Men det ska verkligen bli hur kul som helst! Jag och Emma i Stockholm, vi ska ut på kvällen, då hänger även min syster med och förmodligen sötLovisa, hennes Robin och nån av hans kompisar =)  Det kommer bli kul! Men nu borde jag nog gå och packa x)

Pusspuss / Vendela

Så Kalla Mig Cp

Ärligt talat, just nu känner jag mig helt snurrig i huvudet. Det är så mycket som händer att jag inte fattar hur jag ska klara av allt. Hur ska jag ens komma ihåg allt jag måste göra? Igår var en jättejobbig dag. Idag har varit lite bättre. Men det är svårt just nu, det är så många i min närhet som inte mår helt bra och jag vill så gärna hjälpa dom. Men det är inte så lätt, för jag mår inte heller bra. Mina vänner, jag hoppas att ni vet att jag bryr mig jättemycket om er, även om jag kanske inte är världens bästa kompis just nu! <3 I'm doing my best, but it feels like my world is falling apart anyway.
<3 / Vendela

Studenten Närmar Sig...

Min cd-spelare funkar igen och jag är lycklig! ;D haha, tänk att det behövs så lite för att göra mig glad ;) I övrigt har det varit en ganska upp och ner dag idag, nånstans mitt emellan depprimerad och lycklig x) Hur man nu kan vara det...
Har iaf köpt balbiljetten och betalat Champagnefrukosten =) Det känns bra. Nu är det bara att fixa partner till balen, balklänning, studentfilmen, och studentmössan kvar. Men den är ju beställd iaf ;)
Och det är bara 100 dagar kvar tills vi tar studenten!!!

<3/ Vendela

Och Klacken Bara Lossnade... ;)

Nu är jag mätt i magen ;) Har just lagat och ätit middag, det blev faktiskt jättegott ^^, Något så komplicerat som pasta med köttfärssås blev det ;) Nu sitter jag här i min mysklänning och leopardtofflor och fryser. Borde läsa lite mer historia, sen blir det nog lite fysik... Har inte ridit idag, men kan förhoppningsvis göra det imorron iallafall =)
Dagens snyggaste var nog iaf när jag skulle gå nerför trappan bredvid scenen i cafeterian i skolan, och jag råkar snubbla till lite. Sen ser jag min klack flyga av stöveln och glida på golvet fram till receptionsdörren x) Så det var bara att fortsätta nerför trappan med en stövel med klack och en utan, fram till dörren där den andra klacken låg. Jag fick till och med applåder x) Men jag plockade upp klacken, gick in till mamma och tog av mig stövlarna, sen utan skor upp till skåpet där mina andra stövlar låg ;) Det är ju tur att jag, smart som jag är, har ett par extra skor i skolan ;)

pussisar / Vendela

Söndag

Sov hos Emma inatt, vi hade myskväll igår och käkade godis och kollade på melodifestivalen ^^, Det var mycket trevligt! =) Sen var vi och jobbade idag, det var väl inte jättekul, vädret sög, men samtidigt skönt att tjäna pengar ;) Sälenjobbet är förmodligen slut för i år, men har jag tur så får jag väl helgjobb någon annan stans ;) Det löser sig nog =)
Nu har jag gjort engelska bokrecensionen också, skönt. Ska kolla igenom den senare i veckan och se om jag behöver ändra nått ;) På fredag drar jag och Emma till Stockholm!!!! :D :D Det ska ju bli hur kul som helst, jag längtar! ;D
På det hela taget känns livet ganska bra just nu, måste jag säga =) Det känns till och med okej att jag måste till skolan imorron ;) Kul att träffa alla människor igen ;D

Pussar / Vendela

RSS 2.0